Alavuden Rock-Komitea

Arkistoartikkeli (oheinen leike), Botnia Beat, 1/1987

Alavus sai rock-komitean

Vaasan läänin tuorein elmu, elävän musiikin yhdistys on aloittanut toimintansa. Yhdistys perustettiin tukemaan paikallisten bändien toimintaa. Tulossa on mm. rock-tapahtumia, joiden järjestämiseen antaa hyvän mahdollisuuden pian valmistuva monitoimitalo. Alavuden Rock-Komitean puheenjohtajana toimii Timo Isomäki.

Miksi paikallisen elmun perustaminen tuli ajankohtaiseksi vasta nyt, kun varsinainen elmuliike käynnistyi jo viime vuosikymmenen lopulla, puheenjohtaja Timo Isomäki?
- Alavuden kaupungin alueella toimii ainakin 12 yhtyettä, joista muutama on todella hyvässä soittokunnossa. Yhdistyksen perustaminen tapahtui siksi, että näille lukuisille yhtyeille on saatava järjestetyksi keikkoja. Keikkoja on tarkoitus järjestää paitsi Alavudella niin myös lähiympäristössä.
- Saamme jo ilmeisesti kevään lopulla käyttöömme Alavuden uuden monitoimitalon, joka kylläkin otetaan virallisesti käyttöön vasta ensi vuoden puolella. Taloon rakennetaan hyvät klubitilat diskoineen päivineen. Sinne on tarkoitus keskittää päätoimintamme, jolla olemme ajatelleet kerätä myös yhdistykselle varoja. Varat taas käytetään paikallisten bändien tukemiseen.

Mitkä ovat olleet bändien toimintamahdollisuudet tähän mennessä? Onko bändeille järjestynyt keikkoja?
- Eipä juuri. Kaupungin nuorisotoimi on järjestänyt paikallisella nuorisoseuralla joskus jotakin. Samoin Alavuden yläasteen salissa on ollut pientä toimintaa, mutta mitään säännöllisyyttä ei toimintaan ole koskaan saatu.

Komitea tulee siis toimimaan kaupungin omistamissa tiloissa. Komitealla ja kaupungin nuorisotoimella on ilmeisesti kehittymässä jonkinlainen yhteistoiminta elävän musiikin hyväksi?
- Kyllä näin on. Saamme nuorisotoimelta tukea taloudellisestikin. Maaliskuussa järjestämme yläasteen salissa parin bändin konsertin. Viulut maksaa ilmeisesti kokonaan nuorisolautakunta. Kokoamme yhdistykselle näin hieman varoja.

Ovatko yhdistyksen ydinjäsenet soittajia vai onko mukana soittamattomia ’’kuluttajia”? - Oikeastaan kaikki ovat mukana bänditouhussa ja soittavat itse. Jäsenistössä on jo paljon rock-tapahtumien yleisöä.

Paljonko on jo jäseniä, kun yhdistys perustettiin vasta joulukuun lopulla? - Tarkkaa lukumäärää en nyt tiedä, mutta kyllä jäsenistön pääluku liikkuu jo kymmenissä ja lisää tulee jatkuvasti.

Aiotteko järjestää myös kotimaisten huippubändien konsertteja tai klubikeikkoja Alavudella?
- Alkuvaiheessa ei siihen ole mahdollisuuksia. Tulevaisuus näyttää pystytäänkö siihen. Se on kiinni varoista. Jos rahaa kertyy paikallisella toiminnalla, sekin varmasti tulee ajankohtaiseksi.