Filthy Asses

Alkuperäinen kokoonpano 1987:
Tuomo Övermark (kitara, laulu), Ari Järvelä (rummut), Timo Olli (basso)

Kokoonpanomuutoksia:
Tero Lampi (rummut 1989-1993), Anssi Timo (koskettimet 1989-1993), Timo Kotipelto (laulu 1988 alkaen), Anssi Timo (koskettimet 1989 alkaen)

Tuomo Övermark muistelee:
Kun F.O.B. niminen kokoonpano hajosi 1986 niin perustimme seuraavana vuonna heavybändin, jossa minun (kitara) lisäkseni olivat Ari Järvelä rummuissa ja Timo Olli bassossa.

Kun alettiin miettimään tälle bändille nimeä niin kukin löi ehdotuksia pöytään, mutta mikään niistä ei oikein natsannut. Sitten basistimme, joka oli innokas rivojen lehtien lukija, löysi niistä lehdistään mukavan nimiehdotuksen ja täten basistimme ilmoitti, että bändin nimeksi tulee Filthy Asses.

Tätä bändin nimeä oli vähän kiusallista lausua erilaisissa tilaisuuksissa, kilpailuissa ja radiossa. Mutta nimi kuin nimi mikäs siinä.

Heti bändin perustamisen jälkeen tarvittiin tietysti kunnon äänentoistokamat, joten siitä pankkiin vaan neuvottelemaaan. Kävimme kolmessa pankissa ja neljäs pankinjohtaja oli hyvin ymmärtäväinen ja myönsi pojille 6200 markan lainan. Tällä koko summalla haimme Alavuden ALTista täyden PA–kaluston.

Treenasimme ensiksi Lappajärvellä jonkun aikaan ennenkuin siirryimme Evijärvelle treenaamaan. Siellä vanhalla kunnantalolla harjoitteli myös Lukion pojat.

Ensimmäinen keikka oli Evijärven uuden kunnantalon avajaisissa. Paikalle oli kutsuttu melko arvovaltaisista tahoista koostuva yleisö. Äänentoiston hoiti kokkolalainen Rexi ja me soitimme melko hevahtavaa musiikkia ja melko lujaa. Joten oli siinä kutsuvierailla korvissa pitelemistä ja osittain kauhistuneita ilmeitä.

Siinä sitten jonkin verran tehtiin keikkaa Pohjanmaan alueella ja muutamissa kilpailuissakin käytiin vaihtelevalla menestyksellä.

Timo Kotipelto astui kuvioihin maaliskuussa 1988. Timon rooli bändin laulajana lähti siitä, että kutsuimme hänet meidän yhdelle keikalle hoitamaan valoja. Sanoimme että voisit vetäistä myös pari biisiä siellä sitten ja Timppa vastasi myönteisesti. Siitä sitten lähti tämän bändin keikkailu todelliseen vauhtiin jota kesti noin 7 vuotta. Timo Kotipelto lähti sitten myöhemmin opiskelemaan Kauhajoelle ja sieltä Helsinkiin ja siirtyi pikkuhiljaa Stratovariukseen laulajaksi.