Crayola

Harri Laakso (koskettimet), Hannu Koivula (kitara), Pertti Suvisalmi (basso), Matti Aho (laulu), Eetu Saari (rummut), Seppo Suvisalmi (kitara)

Eetu Saari muistelee:
Crayola perustettiin 1980 alussa. Nimen bändi lainasi koulun liitutaululla olleesta liitulaatikosta. Pepe, Hannu ja Matti olivat samalla luokalla ja olivat jo soitelleet koulun bändissä. Lalli löytyi Nurmosta Matin kautta ja Eetu ja Seppo soittelivat Pepen kanssa.

Ensimmäinen keikka oli Vaasassa järjestetyt ROCK-SM -karsinnat. Crayola voitti oman sarjansa ja pääsi jatkoon Seinäjoella järjestettyihin jatkokarsintoihin, niissä pudottiin niukasti jatkosta.

Kevään 1980 aikana soiteltiin Kemun konserteissa ja koulujen bileissä, käytiin Vaasassa paikallisen elävän musiikin yhdistyksen kutsuma keikalla, Jalasjärven urheilutalolla jne.

Muistan erään lukiokeikan kun tingimme lisää keikkaliksaa, jotta olisimme jokainen 6 jäsentä saaneet 5 mk maksaneen hampurilaisen paikalliselta grilliltä.

Kesällä Crayola oli mukana Provinssi-Rockissa, olimme festarin ensimmäinen esiintyjä ja pääsimme myös festarin äänilevylle kappaleella Play Some Music. Tuolloin laulajana oli sairastunutta Mattia paikkaamassa Seppo Ahonen.

Kesällä 1980 olimme Helsingissä Spartakiadeilla, jossa meillä taisi olla pari kolme keikkaa, ensimmäinen niistä oli Espan lavalla.

Syksyn ja kevään 1981 aikana keikkoja tehtiin kerran kuussa, käytiin keikalla myös Helsingissä Vanhalla YO-talolla muiden pohjalaisten bändien kanssa. Matka olikin melkoisen jännittävä. Mustasaaren? kuski oli ollut edellisenä iltana kuskina jossain tanssipaikalla ja lähti sunnuntai aamuna miltei samoilla silmillä kohti Helsinkiä. Tulomatkalla kuskia alkoi väsyttää ja bussi ajoi useasti väärälle kaistalle, kuski oli unessa. Pysäytyskelloa painamalla ja huutamalla saimme kuskin hereille ja auton omalle kaistalle. Näin tapahtui useamman kerran.

Taisi olla myös syksyä kun Suikki kyseli tehtäisiinkö sinkku? Levyä äänitettiin Suikin Botniasound studiolla Kauppakadulla kerrostalon kellarissa 3-4 iltana ja Lonely Man / You'll Need Everyone singlen julkaisi Suikin perustama Suikkilevy vuonna 1981. Penniäkään ei levynteko bändille maksanut, mutta eipä siitä tullut meille penninkään tuottoa, ei varmaan Suikillekaan.

Bändi alkoi hiipua kevään 1981 aikana yo-kirjoitusten vuoksi ja Lallin pesäpalloiluharrastuksen vakavoitumisen myötä ja toiminta loppui kun Pepe meni armeijaan kesäkuussa 1981.

Lalli pelasi myöhemmin joitakin vuosia pesäpalloa SM-sarjassa mm. Loimaan ja Nurmon joukkueissa ...Urheilu on pilannut monta... vai miten se meni.


Kuva: Rexi Siltion arkistosta


Nuorten Seinäjoki No. 1 / 1981