The Cream Crackers

Masa Snap (laulu), Tommy Cracle (basso), Harry Pop (kitara), Peetu Pop Rock (rummut)
(Masa ja Tommy ovat entisiä Kauneus & Terveys tyyppejä).

Haastattelu pohjautuu Botnia Beat 2/1989 lehdessä olleeseen juttuun.

Kokonainen paketti pöydällä ja hetken kuluttua vain muruset. Paidan alla. Lakanoilla. Pistelee ja syyhyää. Himo. Sitä ovat ohuet, hauraat ja valkoisen energian kuohkeuttamat kriimkrakkerit.

Sitä oli myös Kokkolasta tullut The Cream Crackers. Himoa. Samaa syyhyä ja pistelyä, pelkkää valkoista energiaa; Iggy, Ramones, The Beatles... Koko setti kerralla ja sen jälkeen huono omatunto viettelyksen valtaan joutumisesta.

Masa Snapman muistelee:
Bändi sai alkunsa hiljalleen vuoden 1988 aikana, kun minä (Masa Snap) ja Tommy Cracle (basso) alettiin haalia miehiä kokoon tähtäimenä rankan rokkibändin perustaminen. Miehet, Harry Pop kitaraan ja Peetu Pop Rock rumpuihin, löytyivät. Varsinaiseen treenaukseen ryhdyttiin elokuun alussa -88. Tahti oli rankkaa ja parin viikon kuluttua äänitettiin studiossa biisi ’’Don’t bother me”.

Biisien teon suhteen täytyy myöntää, ettei niitä liukuhihnalla tullut, hitaasti ja varmasti kuitenkin. Sitä paitsi ohjelmistomme oli valtaosin laina-tavaraa. Maailma on täynnään hienoja lauluja, joita himotti versioida ja matkimalla oppi. Diggasimme aitoja ja elämänmakuisia rock-bändejä; Beatles, Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Ramones. Erilaisten juttujen, vanhojen ja uusien yhdistely kiinnosti - kokeileva musiikki sen sijaan ei. Suomirokin tilasta ei ollut mitään sanottavaa, koska mitkään Karjalaishommat eivät kiinnostaneet pätkääkään.

Raktor Records julkaisi neljän biisin ’’Have Some Rise Crispies with The Cream Crackers” ep-levyn vuonna 1989.


Kuva: Jukka Lehojärvi/Esa Melametsä