Rolls Boys

Riku Koski (laulu), Jouni Keski-Salmi (basso), Eepo Mänty-Sorvari (rummut), Jukka Riitaluoma (kitara), Juha Petri (kitara) + bändin ulkopuolisena jäsenenä toimii Esa ’’Midi” Ala-Ruona syntikkasoundeineen.

Jukka Riitaluoma muistelee:
About 1988 perustimme Rolls Boys nimisen ryhmän. Mukana olivat ex-Shaidai yhtyeen jäsenet Riku Koski ja Jouni Keski-Salmi sekä Eepo, mä kitarassa ja turkulainen Juha Petri. Harjoiteltiin Seinäjoen Nuorisotalolla.

Esitettiin Jounin, Rikun ja mun biisejä. Yksi demo tehtiin, mutta se on kadonnut tai jossain tuhannen muun seassa.


Arkistoartikkeli, Botnia Beat 5/1989

Skädämin hajottua on Jukka Riitaluoma alias Rockefeller touhunnut erilaisten kokoonpanojen kanssa. Nyt kuitenkin tuntuu ja näyttää siltä, että oikea kokoonpano olisi löytynyt. Mielenkiintoseksi bändin tekee myös ex-Shaidai Riku Kosken mukanaolo. Rolls Boyseja voidaan oikeastaan pitää hyvänä yhteistyöprojektina.

TAKAISIN SUOMI ROKKIIN???
Missä mennään Rockefeller ja mistä bändi sai alkunsa?
- Oikeastaan tämä bändi on ollu kypsymässä mielissä jo pitemmän aikaa, päätettiin vaan ruveta sauhuamaan ja huomattiin että täähän juttu toimii. Aika on kulunut pääasiassa studiossa demonauhojen teossa. Treenejä on pidetty aika harvoin, koska rumpali ja toinen kitaristi ovat Turusta.

Biisinne ovat pop-rockkia ihan aidolla suomenkielellä, ollaanko tulossa takaisinpäin juurille?
- Eipä oikeastaan. Meillä on nyt se hyvä juttu, että bändissä on kaksi erityyppistä sanoittajaa ja säveltäjää. Tehdään aika paljon kompromissejä, eikä kukaan ota nokkiinsa vaikka joskus aika paljonkin muutellaan toisten tekemisiä. Rolls Boys nyt vaan toimii parhaiten suomenkielellä.

Riku, löytyykö teidän biiseistä sitä aina kaivattua ’’sanomaa”?
- Ei, mä en oikein ymmärrä miksi aina täytyisi laulaa synkistä yhteiskunnallisista asioista, tai sitten täytyisi riimitellä ja rakennella joitain sanaleikkejä kuten Eppu, Juice tai Heikki Salo. Eiköhän nämä kaverit jo riitä harrastamaan sanoitusakrobatiaa. Me tehdään lauluja ihan jokapäiväisistä asioista.

KAUPALLISUUSKO KATEUTTA?
Liikkuuko tämän alueen bändien keskuudessa kyräilyä?
- Tietysti sitä on ja aika rutkasti. Monet bändit tuntee toki tosi hyvin toisensa ja silti ollaan valmiita mollaamaan heti kun selkänsä kääntää. Joskus panee ajattelemaan, että onkohan missään muualla niin paljon kateutta ja selkään puukotusta ilmassa kuin bändipiireissä.

Kokeeko Rolls Boys kaupallisuuden peikoksi?
- Kaupallisuushan on aina esillä rokissa vaikkei sitä kaikki suostu myöntämään. Aina kun bändillä on tavoitteena keikat tai levytyssopimus niin kysymys on kaupallisen edun tavoittelusta. On täysin eri asia jos bändi soittelee jossain kellarissa omaksi ilokseen. Ei me tietenkään ruveta pelleiksi, että saatais levytyssopimus. Tehdään toki kovasti töitä, että saataisiin tehdä paljon keikkoja ja että siitä jäis käteen muutakin kuin känsät.

DEMOANALYYSI
Rolls Boys yhtyeen demoja kuunnellessa jää pahasti soimaan biisien melodiat mikä ei varmaankaan ole huono asia. Biisit pysyvät hyvin koossa ja huomaa, että rumpali on opiskellut muutakin kuin aakkosia, tosin hommaa ei sentään hoideta liian ammattimaisesti eli inhimilliset ’’topit” ovat mukana.

Kitaroilla on aika vankka asema Rolls Boysien soundissa. Turhia syntikkapaikkailuja ei yhtyeen tarvitse rakentaa vaan joissain biiseissä syntikoilla saadaan vain lisäväriä aikaiseksi. Laulajan ääni istuu hyvin hitaisiin biiseihin, mutta tosi nopeissa ja kovissa se jää hieman alle. Kenties miksaus olisi voitu tehdä toisin.

Kokonaisuutena biisit on hyvin tehtyjä ja soitettuja, elikkä ei tässä varmaankaan kauaa tarvi odotella Rolls Boysin ekaa vinyyliä. Loppukommentiksi pojat pyysivät kirjoittamaan, että tilaa olisi kahdelle hyvännäköiselle taustalaulajatyttöselle. Eipä muuta kun ottakaapa tyttöset poikiin yhteyttä, se kun on sitä rokketirollia se.

Teksti: Ali Kangas-Hynnilä