Carisma

Kassu Luomala (basso, taustalaulu), Esko Takamäki (rummut, taustalaulu), Seppo Ahonen (laulu), Harri Perkiö (kitara, taustalaulu)

Esko Takamäki muistelee:
Firenze yhtyeen hajottua ja Seppo Ahosen lähdettyä Jonah Vex yhtyeestä perustettiin vuonna 1982 Carisma, joka äänitti joitain demoja Botnia Sound Studiolla ja keikkaili lähinnä Seinäjoen seudulla. Tuotanto oli omaa musiikkia, jonka tyylisuuunta oli rock /proge... oltiin kunnianhimoinen bändi. Treenattiin 4-5 kertaa viikossa ja opeteltiin kaikenlaisia sovitustyylejä. Muistan esim. kuinka joskus treeneissä pohdittiin että jos esim. basistin perusääni on C (molli/duuri) niin miks kitaristikin soittaa saman ”soinnun” , eikö se voi soittaa rinnakkaissoinnun ja toinen kitaristi sitten vielä sille rinnakkaissoinnun. Rytmiikkakin oli jotain muuta kuin neljään laskettua peruspoljentoa. Tuohon aikaan levylautasellani pyöri usein Police, Bob Marley ja Rush. Niillä oli varmaan osuutta tuohon asiaan. 

Harri Perkiö muistelee:
Carisma oli minulle tärkeä kokoonpano jossa löysin oman tyylini ja kehittyminen soittajana alkoi. Progerokillamme pääsimme Rock-SM -välikarsintaan 1983.


Kuva: Jyrki Tervo