Firenze

Esko Takamäki (rummut, laulu), Arto Ojajärvi (basso, laulu), Jari Panu (kitara, laulu), Jyrki Kortesniemi (kitara). Myöhemmin Erkki Knuuttila (kitara), Wellu Ala-Reinikka (rummut)

Esko Takamäki muistelee: Firenze oli Picnic yhtyeen raunioilta 1979 perustettu ”uuden aallon” yhtye, jossa alkujaan soittivat minun lisäksi Arto Ojajärvi ja Jari Panu. Myöhemmin bändiin liittyi Jyrki Kortesniemi kitaroimaan. Jari Panun muuttaessa pois Seinäjoelta hänen tilalle kitaraan tuli Erkki Knuuttila. Viimeisimmässä kokoonpanossa ryhdyin solistiksi ja rumpaliksi tuli Wellu Ala-Reinikka.

Firenzen biisit olivat pääosin omia ja niiden tekemiseen osallistuivat kaikki soittajat. Bändi äänitti demoja Suikin Botnia Sound Studiolla. Kyseisiä äänitteitä on päätynyt mm. Merkonomi Kaupungin toivot ja Veripisaroita kokoelmalevyille (Työttömän arkea). Bändi esiintyi livenä TV2:n Kohtauspaikka ohjelmassa sekä keikkaili mm. Provinssirock, Aulavarock, Lepakkoluola, Spartakiadit...

Tehtiin muutaman kerran niin, että mentiin johonkin keikkatapahtumaan ja väitettiin pokkana että me ollaan lämppäribändi ja soitetaan teidän kamoilla, ”eikö teille oo kukaan kertonut”. Liksaa ei tietenkään saatu mut keikkakokemusta kertyi. Osallistuttiin satunnaisesti Rock-SM- ja Suosikin Rock-kuningas skaboihin mitä niitä siihen aikaan oli. Lähinnä niihinkin mentiin vaan kaljapussien kanssa kaahaamaan kybällä kun siellä oli hyvät kamat. Ei me jääty kuuntelemaan lopputuloksia kun palkinto oli jo saatu.

Firenze yhtyeen hajottua aloitin Carisma Kokonpanossa.


Rock-Piknik konsertissa 1980. Kuvat: Risto Vuorinen


Puussa myös Erkki Knuuttila


Kuvat: Esko Takamäen arkisto